Byggbloggar: Allt om bygg på Bygginspiration.nu

Bygginspiration.nu är en så kallad ”byggblogg”. En blogg som tar upp allt om bygg, renovering, planering osv. Läs mer om bloggen, dess målgrupp och innehåll.

”Allt om bygg”

Ingen byggblogg kan presentera allt om bygg – däremot allt inom bygg. Med andra ord är innehållet på Bygginspiration brett. Här går det exempelvis att hitta:

  • Artiklar om bygglov
  • Artiklar om konstruktionsritningar
  • Artiklar om badrumsrenoveringar
  • Artiklar om köksinredning

Den kan därmed kategoriseras som en klassisk byggblogg som tar upp ”allt mellan himmel och jord”. En blogg med en bred inriktning som kan ge allt från inspiration till konkreta råd till de som vill renovera i hemmet.

Fördelar med Bygginspiration

  1. Ger även extern inspiration

Många byggbloggar vill behålla läsarna på sin sida och ger därmed inte några ”externa tips”. Men här finns det en rad tips om andra byggbloggar och webbplatser som även de skriver allt om bygg. Kreativa vägar för att hitta inspiration till nästa byggnation.

  1. Blandar högt och lågt

Bygginspiration har minst sagt artiklar inom de flesta områden. Det är både positivt – och negativt. När en blogg vill presentera ”allt om bygg” kan det bli något spretigt. Samtidigt är det just en fördel. Detta inte minst om bloggen ses som inspiration och inte som en faktabas.

  1. Lättsamt språk

En del byggbloggar vänder sig till branschfolk, andra till privatpersoner. Bygginspiration har privatpersoner som sin tydliga målgrupp. Det är ett lättsamt språk och ofta exempel som konkretiserar de olika råd som ges.

Nackdelar med Bygginspiration

  1. Ingen kategorisering

Med ett stort antal artiklar kan det vara svårt för besökarna att hitta information om det som eftersöks. Det hade därmed varit uppskattat om alla artiklar hade ”taggats” till en kategori och att sedan denna kategori hade kunnat nås direkt via menyn.

  1. Ingen sökfunktion

Även en sökfunktion hade gjort det betydligt enklare att hitta de artiklar som lockar till läsning. Överlag är det svårt att hitta rätt. Med bättre struktur skulle därmed bloggen kunna få fler, och återkommande, läsare.

  1. Saknas avsändare

Vem driver denna byggblogg? Vad är syftet med den? Vilka är det som skriver artiklarna? En tydlig negativ punkt är att det saknas avsändare. Därmed blir det också svårt att veta om det finns någon tydlig orsak till att specifika artiklar skapas.